Åpen Dag og Juleverksted på Gibostad EMA Mottak

Det ble en folksom dag på EMA Mottaket.

ÅPEN DAG OG JULEVERKSTED PÅ GIBOSTAD EMA MOTTAK

Åpen dag og juleverksted på Gibostad EMA mottak

Ansvarlig for kunstaktiviteten har vært beboerkontakt Dulce Gomes, som forøvrig har en solid kunstnerbakgrunn fra sitt hjemland Brasil. Resultatet av kunstaktiviteten ble til et bugnende messebord, fullt av fargerike skåler, kopper og steinprodukter, og de besøkende handlet både til seg selv og gaver til jul.

Ingen julekafé uten mat, og på mottaket var det internasjonal mat som preget menyen, kebab, vårruller, kyllingspyd og smakssterke dipper av ulikt slag. Kakene var av det mer tradisjonelle norske slaget, som sjokoladekake, eplekake og ostekake. Selvfølgelig var det også servert krydderkake og varm gløgg, som seg hør og bør i ei førjulstid.

«Kjempegod mat!» var gjennomgangstonen blant de besøkende, og mange syntes det var så godt at de likså greit kjøpte mat til å ta med seg hjem også.

Jentene på mottaket stilte med egen bod, og her var det stort sett kø hele dagen. Mange jenter med langt fint hår ventet på tur for å få fletter med perler i. «Jeg skal pynte meg til jul», forteller Erle (8 år), imens hun sitter i stolen og får flettet håret på ekte afrikansk vis, samtidig som neglene blir stelt og lakket.

På bordene bortenfor hårsalongen var et gjeng i full produksjon av papirgirlandere, og flere unger som malte på glass. Både lyslykter og julepynt skulle trylles frem av kreative fingre. «Jeg maler glass som bestefar skal få, han har bursdag i dag», forteller Viljar (4 år), imens han sitter i dyp konsentrasjon med glassmaling og pensel. Også beboerne malte glass, noen på bestilling fra besøkende, og andre igjen for at de skulle ha de til pynt på rommet sitt.

Til sammen var det nærmere hundre personer innom mottaket denne dagen og mottaksleder Heidi Hilmarsdotter Hansen forteller at hun er kjempefornøyd. «Vi ønsker oss god kontakt med lokalsamfunnet og det at så mange folk kommer hit når vi har tilstelninger som dette setter vi stor pris på».

julemesse2   julemesse4