Gibostadmartna med Idol-faktor

Toralf Nergaard og Kato Fredriksen kan by på et særdels ungdommelig innslag i årets Gibostadmartna.
tf-2015-06-09b

GIBOSTAD: Lørdag 8. august, som er den første martnadagen av til sammen to, opptrer nemlig Anniken Høve med sitt band Little Sister på Gibostadmartnan.

OPPTRER Anniken Høve, som ble nummer fire i Idol, opptrer på årets Gibostadmartna. (Foto: TV2)

OPPTRER Anniken Høve, som ble nummer fire i Idol, opptrer på årets Gibostadmartna.FOTO: TV2

– Anniken Høve ble nummer fire i Idol, noe som er en stor prestasjon i seg selv. Vi tror at konserten med henne og hennes band vil føre til at ekstra mange unge mennesker vil komme på Gibostadmartnan i år. Men vi regner med at denne artisten har stor appell hos mange voksne mennesker også, sier Kato Fredriksen, som har hovedansvaret for dette innslaget.

Ekte vare

Toralf Nergaard, som sitter i arbeidsutvalget for Gibostadmartnan, understreker at dette ikke er en martna for ferdigvarer som er kjøpt på butikker.

– Vår martna skal være et utstillingsvindu primært for husflids- og håndverksprodukter samt tradisjonsmat som er tilvirket hjemme. Juggel som man kjøpe overalt ellers passer ikke inn i vår setting, sier Nergaar

MODELLBÅTER Også i år demonstrer Brynjulf Edvardsen (bildet) noen sine flotte modellbåter med fremdriftssystemer. Foto: Toralf Nergaard
(Foto: Toralf Nergaard)

MODELLBÅTER Også i år demonstrer Brynjulf Edvardsen (bildet) noen sine flotte modellbåter med fremdriftssystemer. Foto: Toralf Nergaard FOTO: TORALF NERGAARD

Det er til nå påmeldt omlag 30 utstillere til årets martna, men Nergaard regner med at de også i år vil komme opp i et antall på bra over 60 utstillere.– Når det gjelder musikalsk underholdning kan vi i tillegg til Anniken Høve by på musikk av Kystlaget, Senja Trekkspillklubb og Gibostad Musikkforening.

Gibostadmartnan, som neste år er 25 år, trekker fremdeles svært mange mennesker. Noe man kan se på bildene Toralf Nergaard selv har tatt.

Teater

Man legger også opp til flereaktiviteter både for barn og voksne.

– Hesteridning er et tilbud som primært er rettet mot barn. Ellers har vi blant annet konkurransen Storblåsarn.

Gibostadmartnan kan også denne gangen by på en teaterforestilling.

– Det er teaterforestillingen «Nøkkelen», som Midt-Troms Museum står bak. I år med en helt ny episode.

Mat og drikke er det også nok av.

– Vi har fire serveringssteder som kan by på godsaker som grillet kvalkjøtt, rømmegrøt, lapskaus, klappkaker, sveler og grillmat generelt. En del kommer sikkert på martnan vår også for å spise tradisjonsmat, og det kan de gjøre også i år, lover Toralf Nergaard.

Denne artikkelen er hentet fra Folkebladet 9/6-15

tf-2015-06-09a