For mye Finnsnes-fokus i Arctic Race

Kato Fredriksen fra Gibostad ber Lenvik kommune inderlig om å ikke gjøre Arctic Race til en Finnsnes-greie.

(null)
KJEDELIG ASFALT: Kato Fredriksen tror ikke det er asfalt, gater og byliv seerne har lyst til å se på når Arctic Race of Norway går av stabelen. Her fra da sykkelrittet inntok Tromsø. Foto: Gard Michalsen

 

 

Gibostad: – I utgangspunktet er jobben som gjøres fra Lenvik kommunes side i forbindelse med Arctic Race fantastisk bra. Ordføreren skal også ha mye ros for sin innsats, sier Kato Fredriksen fra Gibostad.

Noen men dukker likevel opp. Det ene basert på hvordan kommunens styringsgruppe i forbindelse med Arctic Race ser ut. Fredriksen reagerer på at lista nesten utelukkende består av Finnsnes-folk.

– Den ser jo egentlig ut som ei prosjektgruppe for Finnsnes i Fest. Hvorfor er ikke grendeutvalgene eller enkeltpersoner ellers fra rundt om i Lenvik bedt om å sitte i gruppa?, spør Fredriksen.

(null)
SAU: Fra Gibostad ønsker de å vise fram det arktiske landbruket. Foto: Trond Sandnes.


Natur fremfor asfalt

Ut fra hvordan styringsgruppa er satt sammen har Fredriksen inntrykk av at fokuset er å vise frem Finnsnes under Arctic Race. Et inntrykk han også satt med etter å ha deltatt på idémøtet Lenvik kommune arrangerte i anledning Arctic Race.

– Jeg tror jo kanskje at vi som sitter her ute i bygdene og tettstedene tenker litt annerledes enn de som sitter på Finnsnes. Her på Gibostad ser vi i hvert fall for oss at det er den åpne, fri naturen vi vil vise frem – kyr, sauer, traktorer og det arktiske landbruket. Det tror jeg faktisk TV-seerne der ute i Europa heller vil se enn byer, asfalt, telt og gater, sier Fredriksen.

Han peker også på alle de flotte plassene på Senja som kan være aktuelle hot-spots under sykkelrittet.

Skeptisk til pengebruk
Det er foreslått at Lenvik kommune bruker 800.000 kroner for å planlegge og gjennomføre et arrangement under Arctic Race. Det er pengebruk Fredriksen stiller seg svært skeptisk til.

(null)
HELE: Kato Fredriksen minner på om at Lenvik kommune må sørge for å vise frem hele kommunen under Arctic Race.

– Det er mye penger for en Robek-kommune. Hva pengene er tenkt brukt til vet jeg ikke, men jeg ser i hvert fall ikke at vi trenger å dra til Tour de France for å finne ut hvordan man skal stå etter veien og juble. Da synes jeg vi kan bruke de pengene til noe annen, for den gode galskapen som verden vil se, den trenger ikke koste så mye, poengterer Fredriksen.

Lenvik formannskap tar stilling til saken 24. februar.

MARIA HOLM SIMONSEN
951 31 404 – MHS@FOLKEBLADET.NO

 


Les hva leder for Lenviks arrangement har svart på innlegget til Kato Fredriksen.

Link til www.folkebladet.no