Trollpotetgull av potet fra Gibostad

Hele produksjonen av det lokale potetgullet ble solgt på et øyeblikk.

Trollpotetgull av potet fra Gibostad

Trollpotetgull av potet fra Gibostad

17.03.2015

Artikkelen er hentet fra Senja vgs sine internett sider.

Senja potet UB er en ungdomsbedrift på Gibostad som pakker og selger potet og lager potetgull.
Den drives og eies av Peder Ingvaldsen, Thilde Eivindsdatter og Ida Nilsen som alle går på VG2 Landbruk og gartnerSenja potet UB ønsker å bidra til at det ikke kastes så mye mat. En del av produksjonen er laget av potet som ellers ikke ville bli brukt. Det lokalt produser og korteiste Trollgullet er meget populært. Dette er potetgull som er laget av potetsorten Troll.Bedriften har et godt samarbeid med kantina og driftsledelsen på skolen som gir dem tilgang til potet og lokaler for å produsere produktet. i tillegg til at de nyter godt av mentorhjelp m.m fra lokal næringsdrivende Tine Larsen.
De har også fått faglige råd, lånt utstyr og fått sponsing fra Tromspotet  AS på Silsand.


Ida, Thilde og Peder i full produksjon av Trollpotetgull