Full fart på fylkesleiren på Gibostad

Med stort og smått huset fylkesleiren 100 deltagere fra 15 4H-klubber, blant annet fra Apatity 4H i Russland.

Full fart på fylkesleiren på Gibostad

 

 

Denne artikkelen var å lese på 4H sine internett sider.

 

 

 

 

Bilder fra aktivitetsdagen på fylkesleiren 2013

Friluftsliv sto på programmet første dag, og Lysvannet var fint til både bading, fisking og kanopadling. Gruppevis måtte deltagerne lage sin egen viltgryte på bål, og gjett om det smakte.

På aktivitetsdagen var 4H-erne fordelt på ulike selvvalgte aktiviteter. Noen var tidlig oppe og var med og stelte dyra i gris- og geitefjøset på «landbruksskolen».  Andre koste seg med dyra på Senja familiepark.   På bueskyting lærte deltagerne å skyte med moderne pil og bue, og ei gruppe «tryllet» med pinner og garn.  En gjeng lærte å seile med Tromsø seilforening , mens en gjeng fikk prøve seg på fridykking på Husøya.  På sirkuskurset forberedte ei gruppe ei  forestilling , som de viste fram på jubileumsfesten, og på matkurset lagde de nydelig festmat, som ble servert på jubileumsfesten lørdags kveld.

4H Troms er 60 år i år, og det var på Gibostad på «landbruksskolen» de 12 første fylkesleirene ble arrangert, den første i 1953. Som seg hør og bør på årets 4H-leir var det volleyballcup, plantekjennskap og tautrekking – alle aktiviteter som de også hadde den gangen.