Eggende god UB

Nylagte og lokalt produserte egg er en sikker vinner for Smile Egg UB

Eggende god UB

Eggende god UB

20.02.2015
Artikkelen er hentet fra Senja vgs sine internettsider

I to hestebokser i gammelstallen på Gibostad har «Smile Egg UB» 12 Hvite Italienere i den ene og to Isbarer sammen med én kryssahane i den andre boksen.
Ungdomsbedriften drives av Astri Marie Pettersen og Inger-Marie Hind Andresen som begge går VG2 Landbruk og gartner.


Astri og Inger-Marie med blodferske egg.De Hvite Italienerne ble sponset fra et stort hønseri med 7.500 høns på Bjørnskinn mens Isbarene kommer fra private på Kvaløysletta som skulle avvikle hønseholdet. -Isbar er en svensk hønserase som legger lysegrønne egg-

En vanlig arbeidsdag består i foring og reinhold klokken 08.00 på morgenen. Kl 15.00 er det tid for eggsanking, og da har det normalt kommet 10 flotte hvite- og 2 grønnturkise egg. Kl 22.00 slås lysene av og det skal fôres på nytt.

Eggene blir solgt i kartonger med 30 egg, og det meste blir solgt etter forhåndsbestilling.

Isbarene fôres med matrester fra kantina eller utgått mat fra den lokale Jokerbutikken. I tillegg får de vanlig hønsefor, skjellsand og småstein. De hvite italienerne fôres for det meste med kraftfôr og matrester.

I boksene har hønsene funnet seg godt til rette med rugekasse, vagle og «sandbad» med sand og småstein. Innredning har eleven selv bygd med egenprodusert materiale fra skolen.
Mentorer for bedriften er Hans-Arne Bjørglund og lærer er Kirsti Kleppe.

Hvis du ønsker å bestille ferske lokalproduserte egg kan Astri kontaktes: astri.marie.pettersen@gmail.com


Sortering, pakking og distribusjon av egg er en vesentlig del av arbeidsoppgavene til UB’en