Nylagte og lokalt produserte egg er en sikker vinner for Smile Egg UB
Eggende god UB20.02.2015 |
|
I to hestebokser i gammelstallen på Gibostad har «Smile Egg UB» 12 Hvite Italienere i den ene og to Isbarer sammen med én kryssahane i den andre boksen. Ungdomsbedriften drives av Astri Marie Pettersen og Inger-Marie Hind Andresen som begge går VG2 Landbruk og gartner.
En vanlig arbeidsdag består i foring og reinhold klokken 08.00 på morgenen. Kl 15.00 er det tid for eggsanking, og da har det normalt kommet 10 flotte hvite- og 2 grønnturkise egg. Kl 22.00 slås lysene av og det skal fôres på nytt. Eggene blir solgt i kartonger med 30 egg, og det meste blir solgt etter forhåndsbestilling. Isbarene fôres med matrester fra kantina eller utgått mat fra den lokale Jokerbutikken. I tillegg får de vanlig hønsefor, skjellsand og småstein. De hvite italienerne fôres for det meste med kraftfôr og matrester. I boksene har hønsene funnet seg godt til rette med rugekasse, vagle og «sandbad» med sand og småstein. Innredning har eleven selv bygd med egenprodusert materiale fra skolen. Hvis du ønsker å bestille ferske lokalproduserte egg kan Astri kontaktes: astri.marie.pettersen@gmail.com
|